zondag 12 juni 2016

Baked Carobe Coconut Vegan Peanut Ice Cream


Yumm! Dit was echt zo lekker! En eigenlijk helemaal niet moeilijk! Het enige wat je moet doen is de dag voordien wat bananen-schijfjes in je vriezer stoppen en klaar!
Het recept voor de carobe-kokosnootchips is héérlijk. Ik hoop dat je 't net zo lekker vindt als ik! Ik ben weer helemaal in-to-banana-bowls, dus er komen er vast-en-zeker nog zoveel meer! 

Combineer en experimenteer er vanaf nu op los! Mix & match! 


Ingrediënten: 
Voor het ijs: 
- 3 bevroren bananen 
- 1 el pindakaas (zelf gemaakt in dit geval)
- 1/4 cup homemade - amandelmelk

Carobe-kokoschips: 
- 1 cup kokosflakes
- 1/2 el kokosolie, gesmolten
- 1 tl carobepoeder
- 2 tl ahornsiroop 

- een beetje zout 

Overige toppings: 
- 1 el granola
- 7 el fijngesneden watermeloen
- 1 el pindakaas
- 2 el bessen uit de vriezer 


How to: 
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Ontdooi de bessen.
- Besprenkel de kokosflakes met kokosolie en masseer er de carobe-poeder en het zout in.
- Zet 12 minuten in de oven maar hussel ze elke 3 minuten door elkaar.
- Eens klaar besprenkel je de boel met een tikkeltje ahornsiroop en meng goed. 

- Mix de bananen in je high-speedblender (I am in love with Vitamix!) met 1 eetlepel pindakaas en amandelmelk tot een smeuïg geheel.
- Schep in een kommetje.
- Doe hier de granola bij, de fijngesneden watermeloen, de bessen en de pindakaas.
- Werk af met de kokosflakes!

Top-ontbijtje! Njammie! 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen