vrijdag 20 mei 2016

DRESSING-TO-IMPRESS: Vegan CheddarCheese-sauce


Oh! Wat is er fijner dan op een zonnige dag als vandaag, lekker te genieten van home-made crackers en een héérlijk dipsausje -allemaal buiten, in het zonnetje, met vrienden, natuurlijk!-? 
Ik experimenteerde afgelopen zomer met enorm veel salsa-sauzen. De recepten gooide ik nadien -zonder er erg in te hebben- de papierbak in. Opnieuw uitproberen dus! En... Oh ja, deze cheddar-saus is écht lekker! Oh god!

Wanneer er een dikke druppel oranje-dip-saus op de grond druipt, omdat je je cracker net iets té diep in het potje doopte, kan je -zonder enige guilty feelings- de boel smakelijk verder in je mond duwen. Waarom? Omdat dit goed is voor je lijf! 

De rode paprika zorgt voor een portie vitamine C, de cashewnoten zijn arm aan vetten en bevatten véél selenium -dat beschermt je cellen- en, tot slot, zorgden de edelgistvlokken voor véél eiwitten en vitamines B. Joehoe! Eindelijk eens een cheese-dip waar je blij van wordt!  

Ik gebruik hem  op burger-broodjes of als frietsausje, maar je kan hem dus ook gewoon tussen de rauwkostgroentjes op de hapjestafel kwijt! 

Ingrediënten: 
- 1/2 rode paprika
- 1/2 cup geweekte cashewnoten
- 1/4 cup edelgistvlokken
- 1/2 el appelcider-azijn
- 1t look
- 1tl zout 


How to: 
- Blend de boel in een héle snelle blender tot een mayonaise-textuur.

Klaar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten