zaterdag 19 december 2015

SSUUUPPEER SOUP: Hoera voor Harira! #perfectalsvoorgerechtjemetKerst

Ik werk in Brussel, in het hartje van Schaarbeek. Bijna aan het Noord-station. Overal zie je er exotische winkeltjes met de lekkerste specerijen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. I'm blessed, I know. 
Dit receptje komt regelrecht uit het land waar m'n heerlijke dadels teelt. Echte dadels. Ik koop ze in een van de heerlijke kraampjes op Place Bienfaiteurs of op de Marché Place des Chasseurs Ardennais Regelrecht uit een exotisch land. Misschien Israel. Misschien Palestina. De geur en smaak van de soep vandaag, doet wegdromen naar deze zinnenprikkelende bestemmingen. Het is kerstvakantie en ik snak naar de zon. 

VEGAN VIBES: Say whaaat?! Spaghettisaus -Yes, I know she loves it!- met soja-worstjes #letsgiveherasurprise



Ik ken haar beter dan ze zelf weet, jullie Miss Foodie. 
Luister, als je weet dat je vrouw heel de dag het beste van zich zelf gaf op school, dan wil je haar af en toe verrassen met wat lekkers!  Dus, dacht ik bij mezelf, laten we Lies haar favo-jeugd-spaghettisausrecept  maken, net zoals 'di mama' dat deed! - Aha, zwakke plek daar!-. 

Een bedenking...It has meat in it! En niet zomaar, erger kan helaas niet. Het zijn dé super-populaire, mega-ongezonde cocktailworstjes! (Er was een dag dat ze dat at, maar dat zal ze niet snel toegeven.). Nu, ik als vleeseter beaam het... Ze hadden gelijk, die vegetariërs! De cocktailworstjes uit dé groene afdeling zijn super vers én lekker. En neen dames, hij zal het verschil met de ongezonde gesauste versie niet proeven. They're perfect for your sauce. 

Spaghettisaus -vers- is zo simpel, veel simpeler dan je denkt. Ik dook de koelkast in en vond  alles wat ik nodig had. Het was héérlijk. Hier werd gesmuld door iedereen rond de tafel. 

Noot van haar: True. Je mag altijd mijn spaghetti-saus maken, tomatensaus-met-vegan-worstjes-held! 

Ingrediënten:
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 2 rode en 1 gele paprika
  • bakje champignons
  • 1/2 bleekselderij 
  • 800g tomaten in de blender 
  • halve rode peper, fijngehakt 
  • 1 kop groentenboullion
  • 1 1/2 cup sojavlokken
  • 1/2 cup soja-saus
  • 1 pakje veganistische  worstjes
  • speltpasta (50g per persoon)
  • Je verse lievelingskruiden (rozemarijn, marjolein, tijm, oregano...) 
  • Peper en zout 
How to:
  • Voeg de soja-saus bij de soja-vlokken en laat dit 30min inweken. 
  • Snij alle groentjes fijn.
  • Fruit de ui en look goud.
  • Voeg de rest van de groentjes toe en stoof deze aan.
  • Nu de kruiden. Ik gebruikte zout, peper, oregano, marjolein, tijm.
  • Voeg de geblende tomaten en groentenboullion toe.
  • Laat een 15min koken.
  • Giet de sojavlokken af en voeg samen met de worstjes (in stukken gesneden) toe.
  • Laat dit geheel nog wat pruttelen op een laag vuurtje.
  • Ondertussen kun je de spelt-pasta koken. 
  • Klaar!