dinsdag 3 november 2015

POWER BREAKFAST: Purple oats, breakfast in style! #blackberries


Ik haal terug spontaan de havermout en braambessen boven als ik aan dit ontbijtje denk. Heerlijk was het of misschien zelfs heerlijker dan heerlijk! Nu de temperaturen dalen word ik 's morgens graag wakker met een ontbijtje dat mij verwarmend voor ik aan de dag begin. Deze paarse havermout does the trick veel beter dan overnight oats.

PAARS?! Yep paars! Neen, niet van de chemische kleurstoffen! Dit vrolijke kleurtje komt enkel en alleen van braambessen, natuurlijk all the way.
Braambessen bevatten trouwens heel wat vitamine C. Dit is super voor ons immuunsysteem, nu dat de verkoudheden overal om de hoek loeren.


Wat heb je nodig?

  • 50gr havervlokken
  • +/- 150 ml plantaardige melk (begin met minder als je diepvries bessen gebruikt)
  • 1 handje braambessen ( neem gerust diepvries bessen)
  • 1 theelepel kaneel
  • een snufje kardemon
  • 2 eetlepels gehakte pecannoten
  • 1 eetlepel maple syrup

How to?

  • Breng je havermout en plantaardige melk aan de kook.
  • Roer even door met een houten lepel en voeg je andere ingrediënten toe.
  • Plet de braambessen met je lepel tot je een mooie paarse kleur krijgt.
  • Blijf roeren tot je havermout gaar is. Voeg gerust wat meer melk bij als je denkt dat het nodig is.
  • Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten