maandag 15 september 2014

WWWRAAUWFOOD: Cashewkoekjes met honing en dadels



Kijk, dit is zo'n ding waarvan je ze in het vriesvak stopt en er bijna gaat voor zitten, omdat je ze echt echt wil opeten. Experimenteel maar lekker.
Klein detail, je kan dit echt met alle noten maken. Mix er pure chocolade (of raw-cacao-nibs) onder en je hebt een goddelijk chocoladekoekje. Het geheime plak-ingrediënt? Dadels

Met een verhouding van 100g noten (welke je lekker vindt), 20 dadels en nog wat extra plaksels zoals honing kom je echt uit op een fantastisch lekker koekje. De rest is optioneel: rozijnen, kokosrasp, ...
Zet alles even in je koelkast / vriezer, afhankelijk van hoe snel je ze stevig wil, en geniet van krachtvoer in koekjesvorm

Experimenteer met vormpjes voor kids of toppings (denk aan zonnebloempitjes, kokosrasp, cacaonibs, lijnzaad, ...). 

Ingrediënten: 

  • 100g cashewnoten
  • 20 dadels (ontpit) 
  • honing (3el) 
  • toppings (daar gaat je fantasie!)
How to: 
  • Hak de dadels in kleine stukjes. 
  • Kieper alles in de blender. 
  • Voeg honing toe tot een smeuïg geheel. 
  • Maak een bal van het 'deeg' en rol uit. 
  • Steek de vormpjes uit. 
  • Bestrooi met wat je wil! 
  • Zet in je vriezer of koelkast. 
  • Geniet zonder enige schroom van dit lekkers! 't Is echt Clean-Raw-Food!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten