zondag 14 september 2014

WWRAUW SKINNY SINNERS heerlijk 'romig' bananenijs!

Je zal het al wel gemerkt hebben, de banaan is één van mijn favoriete onder het fruit. Ze zijn dan ook zo super veelzijdig.
In gebak en koekjes kunnen ze suiker vervangen. Je smoothies worden er lekker romig en vullend van en ze zorgen in sommige recepten voor hun unieke plakkerige structuur.





 Maar dit is toch echt wel het simpelste receptje met banaan ooit! Wat hebben we nodig? Bananen, dat is alles. Eventueel wat toevoegingen voor de smaak en het mixen te helpen.
Wil je het volledig raw houden, dan gebruik je enkel de banaan en eventueel home made notenmelk. Ik heb bij de mijne wat cacao nibs gedaan, heerlijk!!


Het is toch super om na een lange dag in je sofa te kruipen met je favoriete serie en een bolletje ijs of voor sommige zelf een hele pot. Natuurlijk hebben we hier achteraf altijd veel spijt van als we niet meer in onze broeken passen.

Wel hier is de oplossing voor jou roomijs 'cravings'!


Wat heb je nodig:

  • Bananen, ik gebruik 1/persoon
  • Eventueel een scheutje plantaardige melk als de structuur te korrelig blijft.
  • optioneel: vleugje vanille extract 

Blender, maar met hakmolentje van de staafmixer lukt dit ook.

How to?

  • Vries de bananen (in plakjes gesneden) in voor min. 6 uur. Ik heb meestal een voorraadje bevroren bananen in de vriezer voor smoothies.
  • Doe de bananen (en eventueel het vanille extract) in je blender of hakmolentje en mix ze tot dat je een romige structuur bekomt.
  • Eventueel kan je een scheutje plantaardige melk toevoegen om het mixen te versnellen. Maar doe dit echt als het niet anders gaat, want hierdoor krijg je een plattere structuur.
  • Als je fan bent van de 'al smeltend ijs'-structuur eet je het zo op, anders vries je het even terug in.
  • Op de foto hier onder heeft het ongeveer 1 uurtje terug in de vriezer gestaan.
 Ik beloof je, dit gaat één van je favoriete late-night snacks worden!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten